Over ons


Ganna en MichelWij zijn Ganna en Michel en wonen met onze katten in Alphen aan den Rijn.
In 2009 kregen wij onze eerste poes, Tinka, een kitten uit het asiel van ongeveer 4 maanden oud. Hiermee is de liefde voor katten begonnen. We zijn gastgezin geworden voor het dierenasiel en hebben regelmatig kittens opgevangen. In 2010 hadden we een nestje van twee broertjes, Jack en John. We vielen voor het kleine grijs/witte katertje (John) en hebben hem gehouden als gezelschap voor onze Tinka.

Als gastgezin hebben we daarna nog verschillende nestjes kittens opgevangen, soms met moederpoes erbij.

Onze (schoon)ouders zijn aangestoken door het kattenvirus en hebben in 2013 hun eerste kat gekocht, een herplaatser Brits Korthaar. Wij hadden hen op het idee gebracht door te vertellen over de verschillende rassen die er zijn. De Brits Korthaar sprak hen direct aan door zijn zachtaardige, rustige karakter en lieve uitstraling.

In 2015, toen onze (schoon)ouders een Brits Korthaar kitten erbij hebben genomen begon het bij ons ook te kriebelen. Toen we het ras steeds beter leerden kennen zijn we gevallen voor de lieve Britjes. Wij hebben besloten om een Brits Korthaar kitten in huis te nemen met het idee om met haar onze cattery te starten. We zijn gestopt met de opvang van asielkittens i.v.m. het risico op ziektes.

Wij vinden gezondheid erg belangrijk en ons doel is om lieve en gezonde kittens te fokken. Daarbij proberen wij het ras te verbeteren. We zijn af en toe te vinden op shows. De kittens groeien bij ons op in de woonkamer. Onze poezen worden getest op HCM, PKD, FIV en FeLV. Wij zijn lid van de vereniging Mundikat.

Volg ons op YouTube

Volg ons op YouTube!