Nieuws


16-8-2023

De website is bijgewerkt. Onze Ivy (Best Catch Ivy Blue) heeft een eigen pagina gekregen en de kittenpagina van het I nestje is aangevuld, neem snel een kijkje!

Best Catch Ivy Blue Nest I - 9,5 week

11-8-2023

We hebben vandaag afscheid moeten nemen van onze eerste poes, onze lieve Tinka. Bijna 14 jaar hebben we van haar mogen genieten. Zo’n speciale poes waarmee we een ontzettend sterke band hebben opgebouwd. Wat gaan we haar missen!

Tinka, voor altijd in ons hart

17-5-2023

Er is een lilac poesje beschikbaar gekomen van ons I nestje. Heb jij het gouden mandje voor dit lieve poesje? Lees de pagina ‘kittens – geïnteresseerd?’ op onze site voor informatie over onze werkwijze en stuur ons een bericht. Vertel daarin wat over jezelf en waar het kitten eventueel terecht zouden komen. Wij vinden het belangrijk dat de match goed is tussen onze kittens en de nieuwe eigenaren, dus hier kijken we zorgvuldig naar.

Update 5-6-2023: kittens besproken
Wij hebben geen kittens meer beschikbaar van ons I nestje.

Kittens I nestje

2-4-2023

Op maandag 27 maart is onze Maudi (Maudi van de Kelmee) moeder geworden van 5 kittens. De vader van de kittens is Pumba (SC Pumba van het Woelige Leven). Het nestje bestaat uit 1 blauw poesje en 4 lilac poesjes. We zijn heel trots op Maudi, ze doet het super! Alle kittens groeien goed. Bekijk de kittenpagina van het I nestje voor meer informatie.

Nest I Maudi met kittens Nest I

9-12-2022

Benthe (Best Catch Got2B Benthe) is getest op HCM bij Specialistische Dierenkliniek Utrecht. De uitslag was goed, er zijn geen afwijkingen gevonden. Deze maand is zij ook getest op FIV en FeLV. De uitslag is negatief voor zowel FIV als FeLV. Bekijk alle testresultaten van Benthe op haar eigen pagina.

Best Catch Got2B Benthe (Benthe)

13-7-2022

Benthe’s DNA testresultaten vanuit Langford zijn toegevoegd op de website. We zijn blij met de uitslagen!
PKD negatief, ze draagt Cinnamon en is zuiver korthaar. Bekijk de uitslagen van Benthe op haar eigen pagina.

Best Catch Got2B Benthe (Benthe)

28-12-2021

De website is bijgewerkt. Onze Benthe (Best Catch Got2B Benthe) heeft een eigen pagina gekregen en de kittenpagina’s van 2021 zijn aangevuld, neem snel een kijkje op de pagina van Nest G en de pagina van  Nest H.

Best Catch Got2B Benthe (Benthe) Kittens 2021 - nest G en nest H

1-7-2021

Op zondagavond 27 juni is onze Fancy (Fabulous Fancy Brinkman) moeder geworden van 4 kittens. De vader van de kittens is Douglas (IC SE*Lindhouse Douglas). Het nestje bestaat uit een black silver tabby blotched poesje, twee black silver tabby spotted poesjes en een black silver tabby blotched kater. Bekijk de kittenpagina van het H nestje voor meer informatie.

H nestje H nestje Kitten H nestje

5-6-2021

Op zaterdag 29 mei is onze Maudi (Maudi van de Kelmee) moeder geworden van 5 kittens. De vader van de kittens is Uriusz (Uriusz Remides*CZ). Het nestje bestaat uit een blauwe kater, een lilac kater en drie lilac poesjes. Maudi doet het super en is een hele lieve moederpoes. Alle kittens groeien goed. Bekijk de kittenpagina van het G nestje voor meer informatie.

G nestje geboren Kitten nest G Kitten nest G

16-4-2021

Vandaag is Fancy getest op FIV en FeLV. De uitslag is negatief voor zowel FIV als FeLV.

Fabulous Fancy Brinkman

3-4-2021

Voor onze Aline zijn we op zoek naar een rustig en liefdevol huisje. Ze is een prachtige lilac tortie Brits Korthaar poes van 5 jaar.

Update 11-4-2021: Aline heeft haar gouden mandje gevonden. 

Aline ligt op haar rug in de kamer Aline kijkt omhoog

1-2-2021

Vandaag is Maudi getest op FIV en FeLV. De uitslag is negatief voor zowel FIV als FeLV.

Maudi van de Kelmee

31-1-2020

De kittenpagina’s van onze nestjes in 2019 zijn bijgewerkt met nieuwe foto’s en de namen van alle kittens, neem snel een kijkje op de pagina van Nest E en de pagina van  Nest F.

Kitten nest E Kitten nest F

5-10-2019

Er zijn nog 2 kittens beschikbaar van ons F nestje. Bekijk de aandachtspunten op de website en neem contact met ons op voor meer informatie.

Update 11-10-2019: kittens besproken
Wij hebben geen kittens meer beschikbaar van ons F nestje.
F nestje F nestje

7-9-2019

De kittens van Fancy en Douglas zijn 2 weken en ze hebben inmiddels hun oogjes open.
Kitten Nest F Kitten Nest F Kitten Nest F Kitten Nest F

24-8-2019

Wat eerder dan verwacht is onze Fancy (Fabulous Fancy Brinkman) op maandag 19 augustus bevallen van vier kittens, ons F nestje. De vader van het nestje is Douglas (IC SE*Lindhouse Douglas). Het is Fancy’s eerste nestje en ze is een zorgzame moeder. Bekijk de kittenpagina van het F nestje voor meer informatie.
F nestje

2-8-2019

Fancy is zwanger! Eind augustus verwachten wij kittens van Fancy en Douglas. Bekijk de pagina kittens-actueel voor meer informatie.

Fancy is zwanger!

2-8-2019

Wij hebben nog een crème kitten beschikbaar van ons E nestje. Bekijk de aandachtspunten op de website en neem contact met ons op voor meer informatie.

Update 11-8-2019: kittens besproken
Wij hebben geen kittens meer beschikbaar van ons E nestje.
Kittens - E nestje

29-6-2019

Op dinsdag 25 juni is Aline (Brimere’s Amazing Aline) bevallen van vier kittens, ons E nestje. De vader van het nestje is Bennet (NW/GIC Mr. Bennet Pepe Le Pu). Aline is een hele lieve moeder! Het gaat goed met haar en met de kittens. Bekijk de kittenpagina van het E nestje voor meer informatie.
E nest geboren

1-6-2019

Aline is zwanger! Eind juni verwachten wij kittens van Aline en Bennet. Bekijk de pagina kittens-actueel voor meer informatie.

IC Mr. Bennet Pepe Le Pu Brimere’s Amazing Aline

10-5-2019

Vandaag is Fancy (Fabulous Fancy Brinkman) getest op HCM bij Specialistische Dierenkliniek Utrecht. De uitslag was goed, er zijn geen afwijkingen gevonden. Bekijk deze uitslag en meer informatie over Fancy op haar eigen pagina.

Fabulous Fancy Brinkman

3-4-2019

Wij hebben ook een nestje gepland met Maudi (Maudi van de Kelmee) en CH Incredible Dibbes of Dyade (Dibbes). Bekijk de pagina kittens-actueel voor meer informatie.

Update 1-6-2019: planning gewijzigd
Wij verwachten op korte termijn geen kittens van Maudi. Als wij nieuwe plannen hebben voor een nestje met Maudi vermelden we dat op de website.

Maudi van de Kelmee CH Incredible Dibbes of Dyade

2-12-2018

Voor het voorjaar van 2019 hebben wij een nestje gepland met Aline (Brimere’s Amazing Aline) en NW/GIC Mr. Bennet Pepe Le Pu (Bennet). Bekijk de pagina kittens-actueel voor meer informatie.

Aline Bennet samen met zijn zoon

27-10-2018

Afgelopen zondag, op 21 oktober hebben we met onze Fancy (Fabulous Fancy Brinkman) deelgenomen aan de Kitten- en Castratendag van de Rasclub Brits Kort- en Langhaar. Fancy kreeg als beoordeling: Uitmuntend, 1e plaats en een mooi keurrapport.

Fancy - Kitten- en Castratendag 2018 Fancy - Kitten- en Castratendag 2018

Vivianne en Jeffrey deden ook mee aan deze show met hun drie kittens: Rocky (Nest C), Marble en Pebbles (beiden Nest D). Keurmeester Arlette Maes gaf ze alledrie een mooie beoordeling en een Uitmuntend, 1e plaats. Daarnaast won Rocky (Best Catch Curious Rocky) BIS (Best In Show) Junior Kater. Wij zijn trots!

BIS Junior Kater - Best Catch Curious Rocky BIS Junior Kater - Best Catch Curious Rocky

Wil je meer zien van deze drie kittens, die samen zijn verhuisd? Je kunt Rocky, Marble & Pebbles volgen via hun eigen website en instagram account.

Marble, Pebbles en Rocky Instagram Rocky, Marble & Pebbles

9-9-2018

De website is bijgewerkt en onze nieuwe aanwinst Fancy (Fabulous Fancy Brinkman) heeft een eigen pagina. Ook de kittenpagina’s van 2018 zijn bijgewerkt met nieuwe foto’s en de namen van alle kittens, neem snel een kijkje op de pagina van Nest C en de pagina van  Nest D.

Fancy

5-4-2018

Dinsdagochtend 27 maart in alle vroegte is Maudi (Maudi van de Kelmee) moeder geworden van 5 kittens. De vader van de kittens is Vinch (IC Vinch van de Nijehoeve). Het nestje bestaat uit een blauwe kater, een lilac kater, een bicolor blauw poesje en twee bicolor lilac poesjes. Het kleinste kitten had wat extra zorg nodig en hebben we gedurende de eerste periode elke twee uur voeding gegeven. Inmiddels drinkt zij zelf bij Maudi en alle kittens groeien goed. Bekijk de kittenpagina van het D nestje voor meer informatie.

D nestje geboren

Kittens nest D

12-3-2018

Op zaterdagavond is Aline (Brimere’s Amazing Aline) bevallen van twee katers, ons C nestje. De vader van het nestje is Byron (IC Hans Dampf von Haus Bavaria Cats). Aline is een hele lieve moeder! Het gaat goed met haar en met de kittens. Bekijk de kittenpagina van het C nestje voor meer informatie.

C nestje geborenC nestje

10-3-2018

Cattery Best Catch heeft nu ook een YouTube kanaal, met daarop een heleboel leuke kitten filmpjes van afgelopen jaar. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe video’s? Abonneer je dan op ons kanaal. Veel kijkplezier!

Volg ons op YouTube

Volg ons op YouTube!

Maudi

4-3-2018

Spannende tijden.. wij verwachten rond eind van de week kittens van Aline en Byron. Meer informatie over dit nestje op de pagina Kittens-actueel.

Aline zwanger

14-12-2017

Op zaterdag 9 december hebben we met onze Aline (Brimere’s Amazing Aline) en haar dochter Jody (Best Catch a dream Jody) deelgenomen aan de Mundikat show in Uitgeest. Aline behaalde een CAC en Jody behaalde Excellent 1, won Best in variëteit (BIV) en werd genomineerd voor Best in show (NOM BIS).

Best Catch a dream Jody BIV - Mundikat show Uitgeest 2017 Mundikat show Uitgeest 2017 - Cattery Best Catch - Aline en Jody Brimere's Amazing Aline CAC - Mundikat show Uitgeest 2017

28-8-2017

Het laatste kitten bij ons in huis, Djezz (kitten van Maudi) is afgelopen week verhuisd naar haar nieuwe eigenaren. We zijn heel blij dat alle kittens een gouden mandje hebben gekregen. We ontvangen regelmatig updates over ze, erg leuk om op die manier betrokken te blijven!

Djezz

16-7-2017

We hebben een gouden mandje gevonden voor het kitten van Maudi. Ze heeft ook een roepnaam gekregen, dus vanaf nu noemen we haar: Djezz.

Best Catch be loved Djezz

8-7-2017

Het kitten van Maudi is beschikbaar! — het poesje is inmiddels besproken (update 14-7-2017)

Het is een mooi, stevig lilac poesje. Ze is geboren als enig kitten in het nest, maar we hebben een ouder nest van Aline en met die kittens kon de kleine gelukkig veel optrekken. Het leeftijdsverschil maakte haar niks uit. Ze drinken samen, spelen samen, om vervolgens samen in slaap te vallen. Het kitten groeit dus niet alleen op en ze is heel sociaal. We vinden het daarom belangrijk dat ze een soortgenootje heeft in haar nieuwe huis, dat hoeft geen raskat te zijn. Geïnteresseerd? Bekijk dan de informatie en neem contact met ons op!

Kitten nest B Samen spelen Samen naar buiten kijken

27-6-2017

Wat gaat de tijd snel! De eerste kittens van Aline (Nest A) gaan a.s. weekend alweer verhuizen. Gelukkig kunnen we nog een tijdje genieten van het kitten van Maudi (Nest B). Bekijk de kittenpagina’s voor nieuwe foto’s van alle kittens!

Kittens 2017

16-5-2017

Zondagmiddag 14 mei 2017 (op moederdag) is onze Maudi (Maudi van de Kelmee) moeder geworden. Ze heeft één kitten gekregen, een lilac poesje van 122 gram. De vader van het poesje is Dragon (Ch. Imagine Dragon from Town-House). De bevalling ging goed en het kitten drinkt lekker bij mama Maudi. Kijk op de kittenpagina van het B nestje voor meer informatie.
Maudi en kitten

6-4-2017

Maudi is zwanger! Half mei verwachten wij kittens van Maudi en Dragon.
Maudi Dragon

30-3-2017

In de nacht van dinsdag (28 maart) op woensdag (29 maart) is Aline (Brimere’s Amazing Aline) bevallen van vier kittens, ons A nestje. De vader van het nestje is Byron (CH.Hans Dampf von Haus Bavaria Cats). Aline is een geweldige moeder! Het gaat goed met haar en met de kittens. Bekijk de kittenpagina van het A nestje voor meer informatie.
A nest geboren

19-2-2017

Aline is zwanger! Eind maart verwachten wij kittens van Aline en Byron.
Kittens verwacht Aline en Byron

20-1-2017

Vandaag is Aline getest op FIV en FeLV. De uitslag is negatief voor zowel FIV als FeLV.

Aline

9-10-2016

Op vrijdag 7 oktober is Maudi getest op HCM bij Specialistische Dierenkliniek Utrecht. De uitslag was goed, er zijn geen afwijkingen gevonden. Bekijk deze uitslag en meer informatie over Maudi op haar eigen pagina.

Maudi

27-9-2016

Afgelopen zondag is de bevalling van Maudi al begonnen. De kittens zijn te vroeg geboren en ze hebben het niet gered. Met Maudi gaat het gelukkig goed, dat is het belangrijkste. Maar we zijn erg verdrietig…

11-9-2016

Vandaag was de eerste show voor Aline, de Felikat show in Schiedam. Ze heeft het heel goed gedaan! Net geen eerste plaats gehaald, maar een prachtige beoordeling: mooie oogkleur, goede vacht, mooie kleine oren en een goede expressie. Ze heeft nog wat tijd nodig om te volgroeien. Het is een veelbelovend poesje. Voor vandaag een uitmuntend, 2e plaats. Meer over Aline op haar eigen pagina.

Aline Show Felikat 11-9-2016  Aline Show Felikat 11-9-2016

6-9-2016

Maudi is zwanger! Begin oktober verwachten wij kittens van Maudi en Wesley.
Maudi zwanger  Wesley of Chivers

22-7-2016

Vandaag is Maudi getest op FIV en FeLV. De uitslag is negatief voor zowel FIV als FeLV.
Maudi

14-5-2016

De DNA test resultaten vanuit Langford zijn binnen gekomen. We zijn blij met de uitslagen!
Maudi: PKD negatief, bloedgroep B, draagt Cinnamon en is zuiver korthaar. Bekijk de uitslagen van Maudi op haar eigen pagina.
Aline: PKD negatief, bloedgroep A of AB (draagt B) en is zuiver korthaar. Bekijk de uitslagen van Aline op haar eigen pagina.

18-4-2016

Daar is ze: ons nieuwe Brits Korthaar poesje Brimere’s Amazing Aline (roepnaam: Aline). Bekijk haar eigen pagina.

Aline

27-3-2016

Onze nieuwe aanwinst: Brimere’s Amazing Aline (roepnaam: Aline). Over drie weken komt ze bij ons wonen!

Aline

14-2-2016

Maudi is 2e geworden op de Mundikat show in Uitgeest.

Show Mundikat 14 feb 2016 - Maudi  Show Mundikat 14 feb 2016 - Maudi

10-1-2016

De eerste show voor Maudi, de Felikat show in Nieuw Vennep. Beoordeling: Uitmuntend en een prachtig keurrapport.

Show Felikat 10 jan 2016 - Maudi  Show Felikat 10 jan 2016 - Maudi

30-12-2015

Visitekaartjes zijn binnen!

Cattery Best Catch - visitekaartje

2-12-2015

Cattery ingeschreven in de registers van de Fife onder de naam Best Catch.

9-11-2015

Tinka en John (castraten) zijn getest op FIV en FeLV. Uitslag: allebei negatief.

Tinka en John