Geïnteresseerd?


Wij willen het beste voor onze kittens en vinden het belangrijk dat zij goed terechtkomen. Daarom hebben we een aantal aandachtspunten opgesteld. Hieronder worden deze aandachtspunten toegelicht.

 • Wij vinden het belangrijk dat het kitten niet helemaal alleen komt te zitten. Een kitten alleen zal zich gaan vervelen en de kans op gedragsproblemen is groter. Kittens leren van elkaar hoe ver ze kunnen gaan tijdens het stoeien en wanneer ze hun nageltjes in moeten trekken. Ook al is een eigenaar vaak thuis dan nog kan een mens geen soortgenoot vervangen. Om in aanmerking te komen voor een kitten vinden wij het belangrijk dat er al een kat in huis is, dit hoeft geen raskat te zijn. Mensen die 2 kittens willen hebben de voorkeur.
 • De kittens zullen geen buitenkatten worden die vrij op straat rondlopen. Zij zullen alleen buiten zijn in een ren, afgesloten tuin of onder begeleiding aan een tuigje. Verder zullen zij binnen in huis leven. Dit is voor de veiligheid van de katten, maar ook tegen diefstal en/of ziektes.
 • Wij verkopen een kitten niet zonder dat wij de nieuwe eigenaren hebben gezien vóór de datum waarop het kitten mag verhuizen. Na een vrijblijvende kennismaking (van beide kanten) nemen we de beslissing of een kitten t.z.t. naar u mag verhuizen. De fokker kan het kitten nog terugtrekken van overdracht tot op de dag van aflevering als er sprake is van enige twijfel van eniger aard. Het kitten is tot de dag van de overdracht eigendom van Cattery Best Catch. De nieuwe eigenaren mogen meerdere keren langskomen om de kittens te komen bekijken en om te zien hoe zij opgroeien.
 • Hygiëne is ontzettend belangrijk in een Cattery en daar zullen wij dan ook alles aan doen. Als u op bezoek komt om bij de kittens te kijken vragen wij u om uw handen met het aangereikte ontsmettingsmiddel schoon te maken. Ook hebben we liever niet dat u meerdere catteries op dezelfde dag bezoekt. Dit is om mogelijke besmetting te voorkomen. Hopende op uw begrip hiervoor.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Alle ouderdieren in onze cattery zijn of worden getest op HCM, PKD en FIV/FeLV.
 • Onze kittens zijn geënt tegen niesziekte en kattenziekte, vrij van parasieten en zijn in het bezit van een identificatiechip.
 • Alle kittens die ons huis verlaten zijn door de dierenarts bekeken en in orde bevonden en krijgen een gezondheidsverklaring mee.
 • Onze kittens zijn allemaal in het bezit van een stamboom van Mundikat.
 • Het kan voorkomen dat er geen kittens verkocht worden aan fokkers maar alleen aan liefhebbers.
 • Onze kittens verlaten de cattery als zij minimaal 14 weken oud zijn.
 • Wij werken met een koopcontract.
Aline
Als u interesse heeft in een kitten dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op deze website. Wij proberen berichten z.s.m. te beantwoorden. Geen bericht terug gekregen? Bekijk dan voor de zekerheid uw spam folder.